Holidaylink

Over Holidaylink

ontbrekende alt-tekst voor dit plaatje
Renger de Ruiter in uitzending Tineke
Holiday Link is dé pionier in Nederland op het gebied van vakantiewoningruil. Huizenruil werd door ons landelijk geïntroduceerd en ook huisoppas was nog niet eerder bekend in Nederland. Iets over onze geschiedenis:

De basis van de organisatie is in 1979 gelegd door Renger de Ruiter. Hij start in dat jaar een klein, nationaal bureau voor vakantiewoningruil (LOVW). Het idee om iets te gaan doen met huizenruil komt voort uit herinneringen aan zijn kindertijd. Al in de jaren '30 ging hij vaak met zijn ouders op vakantie naar Scheveningen. Dit was betaalbaar omdat zij logeerden in het huis van vrienden, die op hun beurt introkken in hun woning in Apeldoorn. Twee weken strand voor 14 dagen op de Veluwe was een perfecte ruil voor beide gezinnen!

Het initiatief van Renger de Ruiter om te bemiddelen tussen Nederlanders die voor enkele vakantieweken met elkaar van huis willen ruilen blijkt al snel een groot succes. Door samenwerking te vinden met HomeLink International wordt het vanaf 1980 mogelijk om ruilvakanties door te brengen in het buitenland. De aandacht van de media maakt huizenruil snel een bekender fenomeen.


De groei die de LOVW doormaakt doet Ton de Ruiter in 1981 besluiten om samen met zijn vader het bedrijf te gaan leiden. Al snel wordt dan een nieuwe tak aan de organisatie toegevoegd. Door de oprichting van de Landelijke Oppas Centrale ontstaat een unieke vakantieservice. Door op te passen op een woning en huisdieren beleven vele, meestal oudere deelnemers een fijne vakantie in andermans huis. Tegelijkertijd is de eigenaar tijdens zijn eigen vakantie voorzien van een oppas die voor tuin, hond en kat wil zorgen en hoeven deze laatste niet naar een pension worden gebracht.

ontbrekende alt-tekst voor dit plaatje
Inga de Ruiter
In 1992 is ook Inga de Ruiter, dochter van Renger en zus van Ton, toegetreden tot het Holiday Link-team. Bij Inga is de dagelijkse leiding in handen.

Ton is in 2009 op 50-jarige leeftijd plotseling overleden. Renger heeft tot zijn 80e verjaardag meegewerkt op kantoor en is na afnemende gezondheid in april 2013 overleden.

Holiday Link is op werkdagen bereikbaar voor al uw vragen en opmerkingen. Uiteraard kunt u ons per email bereiken maar u mag ook altijd even bellen. Inga staat u graag te woord.