Holidaylink

Ruil uw huis in 10 stappen

Log in voor het bekijken van woningruil advertenties.

Een succesvolle ruilvakantie in 10 stappen

1. Geef een eerlijke omschrijving van uw woning en omgeving, zowel in uw advertentie als in correspondentie. U wilt uw gasten prettig ontvangen en zo voorkomt u onaangename verrassingen. Vermeld altijd de aanwezigheid van huisdieren!

2. Verwelkom uw gasten in een schoon huis. Dat betekent dat vloeren gezogen of gedweild zijn; dat de keuken, keukenapparatuur (oven, magnetron, koelkast) en het kookgerei schoon zijn; en dat de badkamer en toiletten schoon zijn.
Uiteraard mag u verwachten dat u uw woning net zo aantreft als u die heeft achtergelaten en doet u hetzelfde met de ruilwoning waar u zelf tijdelijk verblijft.

3. Maak voldoende kastruimte vrij zodat uw gasten hun kleding en toiletspullen kunnen opbergen.

4. Zorg dat er voldoende schoon beddengoed aanwezig is. Minstens 2 sets per bed, tenzij anders is afgesproken. Hetzelfde geldt voor de handdoeken.

5. Maak een informatiemap voor uw gasten, zodat zij allerlei belangrijke informatie bij de hand hebben. Denk aan telefoonnummers van huisarts, dierenarts, een contactpersoon voor noodgevallen, 112; de gebruiksaanwijzing van apparatuur; dag en tijdstip dat het vuilnis wordt opgehaald; waar de glasbak staat; data van nationale feestdagen.

6. Loop eens door uw huis alsof u er voor het eerst komt en maak notities. Geef bijvoorbeeld aan dat een raampje of deur klemt, waar de strijkplank staat en waar de meterkast is, of noteer dat hete pannen niet op uw aanrechtblad gezet kunnen worden, enz.

7. Maak duidelijke afspraken met elkaar om misverstanden te voorkomen. Gebruik hiervoor het HomeLink Exchange Agreement form op de website.

8. Informeer uw buren of vrienden over de komende vakantie-woningruil. Zorg dat zij weten wie er tijdelijk in uw huis te gast is. Vraag of een van hen wil helpen bij eventuele vragen of problemen tijdens de vakantie, of misschien uw gasten bij aankomst kan verwelkomen.

9. Het wordt gewaardeerd als u voor de eerste dag wat te drinken (koffie, thee, melk) en te eten (brood, beleg) achterlaat, zodat uw gasten niet meteen op zoek moeten naar een winkel.
Een welkomstbriefje en eventueel een kleine attentie maakt dat zij zich snel thuis zullen voelen in uw woning.

10. Trek tenslotte de deur achter u dicht en vertrek naar uw ruilbestemming wetende dat uw huis in goede handen is bij een HomeLink deelnemer! Natuurlijk laat u na afloop een bedankbriefje achter waarin u laat weten hoe uw vakantie is geweest!